Spaghetti Vongole
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 kg vongole eller hjärtmusslor4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
0.5 st röd chili
500 g spagetti eller linguine pasta
olivolja
50 g smör
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1.5 dl vitt vin
1 citron, skal
Gör så här
1.
Förbered musslorna: Lägg musslorna i
välsaltat vatten, lika salt som västkustvatten, då spottar de ut
eventuell sand. Eftersom musslorna oftast odlas i sand är detta
nödvändigt för att försäkra sig om att inte få någon sand i maträtten.
Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten och kasta
bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
2.
Hacka vitlök och bladpersilja. Hacka chilin.
3.
Koka pastan al dente i saltat vatten.
4.
Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av
bladpersiljan, musslor i en kastrull. Krydda med flingsalt och
svartpeppar.
5.
Slå på vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter.
6.
Blanda i chilin, resten av bladpersiljan och rivet citronskal.
7.
Rör ner pastan i musslorna och servera på ett stort fatPå en av trattoriorna nedanför vår lilla lägenhet i Trastevere, i Rom, åt jag det här.
Spaghetti Vongole.
Gott im Himmel, så ljuvligt.
Vilket även bevisar att man inte behöver sitta på Michelinguidesrestaurang med vit linneduk för att få bästa kulinariska upplevelsen.
Det går bra att sitta vid ett litet bord, på gatan, inklämd mellan några parkerade vespor också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar