fredag 27 december 2013

Boktipset!

OM ni har missat Gillian Flynn, så har ni några spännande berättelser framför er!
Tre psykologiska trillerromaner kan man kanske kalla dem.
Det finns i varje roman en deckargåta i botten, men även om den är SÅ spännande, så är de mycket intrikata persongallerierna precis lika spännande.
Med en skärpa och en insikt om hur vi människor reagerar, och kan behandla varandra, beskriver Gillian Flynn, eller plockar bit för bit fram delar av människans psyke, och berättar så sina historier.
Det är välformulerat och genomtänkt, och böckerna är också rejält otäcka nagebitare.
Sharp Objects - Vass Egg, är en kriminalroman, (skräckroman) som utspelar sig i en sömnig stad i amerikanska södern, där en liten flicka hittats mördad. Reportern Camille som ursprungligen kommer från staden, skickas dit. Och hamnar igen hos sin överklassiga, märkligt otäcka familj. 

Dark Places (Mörka Platser) utspelar sig dels nu, dels under åttiotalet i mellanvästerns fattigaste och slitnaste värld. Det är droger, alkoholiserade no-good-pappor, så kallad White Trash, och där finns Libby, vars hela familj utplånats i en förskräcklig tragedi. Och hennes bror som sitter i fängelse på livstid för morden...

Sen så Flynns tredje roman- Gone Girl,
som jag också slukar, men inte utan ett visst obehag.
Nick och Amy, det perfekta hippa New York- paret, tvingas i finanskrisens USA att sälja sitt hus i New York och flytta till Nicks urtrista och fula hemstad i Missouri, dels för att de inte har råd med annat, dels för att ta hand om Nicks cancersjuka mor och Alzheimerdrabbade far.
Plötsligt en dag är Amy försvunnen. Och var de det perfekta paret? Egentligen...?

PUCK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar